Семейно пътешествие в Уелс - Замъкът Динас Бран, връх Сноудън, Аквадукт Понцисилте

Семейно пътешествие в Уелс - Замъкът Динас Бран, връх Сноудън, Аквадукт Понцисилте

Миналата година посетихме град Лангофлен (Llangollen) в Уелс и останахме толкова влюбени в мястото, че бяхме сигурни, че ще се върнем.

 

Тазгодишното пътешествие беше планирано отново за май месец, но короната обърка плановете. Уелс беше затворен, пътуването ограничено, хостелът също не работеше. Затова решихме да отидем за годишнината от сватбата ни през септември месец.

За щастие времето беше разкошно – слънчево и топло, за разлика от миналата година, когато беше толкова мокро и мъгливо, че въобще не успяхме да стигнем до Ланберис, от където трябваше да се катерим към Сноудън. 20 минути преди да стигнем градчето мъглата на пътя беше толкова гъста, че не се виждаше на 2м пред колата. Бяхме принудени да се върнем, но пък отидохме в гората на трейла Cae’n-y-Coed, и изобщо не останахме разочаровани. За справка – средните 7 снимки горе.

Направих кратко видео и много снимки, както обикновено. Enjoy!

Castell Dinas Brân

Този път пак отседнахме в същия мотел в град Лангофлен и отново се качихме до замъка Динас Бран. Миналия път ни свари буря горе, този път обаче се насладихме на страхотен, ярък, многоцветен залез. Беше разкошно.

Еми извървя почти всичкия път нагоре сама, само за последния половин километър Алекс я сложи в раницата.

Голямо дивеене падна горе на поляната при замъка, вижте във видеото. <3

Връх Сноудън

Този път времето позволи да се качим нагоре, но пак не успяхме да стигнем до самия връх. В Ланберис пристигнахме много късно, към 2 след обяд, а трейлът беше 6 часа нормално ходене, с децата вероятно към 8. Стигнахме до някъде, полюбувахме се на красивите гледки, на блеещите овце и на чистия въздух и си обещахме догодина да опитаме пак.

Акведукт Понцисилте

Само на 10 минути от Лангофлен се намира Акведукт Понцисилте (Pontcysyllte Aqueduct), който е построен през 1805г и е с дължина 307м и височина 38м. Направен е от камък и чугун и по него минават лодки. Част е от Канала Лангофлен и минава над река Дий.

Аз изпитвам страх от високо и беше голямо предизвикателство да мина по моста. Решетките бяха доста широки, явно искат да запазят акведукта максимално автентичен и не беше обезопасен. В миналото лодките са били теглени от коне и когато са се разминавали с хора, хората е трябвало да минават от външната страна на моста и да се сържат за решетките. Брр.

С посещението на акведукта приключи приключението ни в Уелс за тази година, но догодина определено ще се върнем пак. <3Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.