DIY: Горски тролчета

DIY: Горски тролчета

*Постът съдържа affiliate линкове*

През изминалата седмица учихме за мъх и лишеи по програмата Exploring Nature with Children на Raising Little Shoots. Отидохме на разходка в гората и събрахме няколко различни вида мъх и лишеи, а вкъщи ги разгледахме и се занимавахме малко с ресурса на Raising up wild things с карти и страница за оцветяване.

Обикновено когато разглеждаме дадена тема, винаги се опитвам да предложа различен набор от приложни занимания, крафт проекти, рисуване, оцветяване и различни игри. Този път си правихме DIY проект, включващ мъх и лишеи като приложни материали.

Наскоро пак гледахме филма Frozen и от там ми дойде идеята да направим тролчета от камъни и мъх. Днес ще ви покажа как ги направихме, много са лесни!

Материали, които ползвахме:

Как да ги направим:

Първо сглобих телата на тролчетата като залепих по 2 камъка един за друг – един за тяло и един за глава. Използвах силиконов пистолет. После добавих носове с по едно малко камъче на всяка глава.

Последва свободна декорация – със силиконовия пистолет залепих коса, дрехи, мустаци и ръце от мъх, лишеи и пръчки. Две от тролчетата са по мой дизайн, а другите три са по инструкции от Еми. Накрая добавихме очички, но не ни стигнаха и две от тролчетата са с ръчно нарисувани очи.

Et Voila! Лесно занимание със симпатичен краен резултат. Можете да използвате тролчетата за игра или декорация. Ако и вие решите да си направите тролчета от камъни и мъх, ще се радвам да ги споделите с мен в инстаграм – тагнете ме в постовете и сторитата си @wheresiyashines.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.