Бебеноските на България Част II - София

Бебеноските на България Част II - София

Миналата седмица ви запознах с един мой личен проект, “Бебеноските на България” който означава много за мен и държа да го споделя с вас. Днес дойде ред за част 2. Имахме общо 3 срещи, 2 в София и една във Варна, като за нея ще говоря следващата седмица. Трябваше да има още една среща в Пловдив, но за съжаление се разболях в деня преди снимките и я отложихме. Втората софийска среща беше в един мрачен ден пред Народен театър Иван Вазов. Слънцето се беше скрило зад облаците, но пък те от своя страна създадоха страхотна мека светлина, подходяща за портрети. Пространството пред театъра не беше особено живописно, но се възползвах от дървета, пейки и фонтани, за да създам интересни фонове. Този път нямаше особено много носене, защото повечето от малчуганите бяха тодлъри и искаха да бягат и да играят. Лошото време не успя да ни развали сесията и си прекарахме чудесно.

Запознайте се с бебеноските част 2:

Силвия и Биляна

“Силвия и малката Биляна са две любопитки с афинитет към приключенията. Бебеносенето определено ни помага и на двете да бъдем близо една до друга, когато имаме нужда, и да споделяме всичките си страсти: хубава храна, танци, приятни срещи и разходки сред природата. Бебеносенето също ни помага да изживяваме приключения всеки ден, във всеки сезон и да се радваме на цялата палитра от разнообразие в живота. Казват, че Биляна е доста спокойно дете, а мама е сигурна, че бебеносенето е помогнало за това.”

Елена и Ясен

“Аз съм Елена, майка на Ясен, на 2г 1м, домошар, който обича да пътешества и пътешественик, който се чувства у дома си навсякъде. Бебеносенето отвори много врати и възможности, и ме запозна с невероятни хора, макар и отдавна да не се носим. Май е време за бебе номер 2!”

Наталия и София

“Аз съм Наталия, а това е София на 2 години и 3 месеца. Времето с нея е най-уникалното време! Бебеносенето за мен е единственния начин за предвижване в тези условия.”

Наталия с малката София и бебеносещо яке на българската марка Екатрин.

Калина и Красиян

 Откакто станах майка, животът ми се промени и придоби нов, прекрасен смисъл. Почти не си спомням за времето преди. Винаги съм знаела, че искам да нося, прегръщам и усещам детето си. Бебеносенето много улеснява това. Така то се чувства сигурно, гушнато уютно в мама и свободно да изучава света. Бебеносене освен улеснение и мобилност, е един нов начин за прегръдка, което си е израз на любов.”

Милена и Михаил

“Обичам да гушкам малкия по всякакви начини и във всякакви моменти. Раждането му обърна целият ми свят надолу с главата. Всяка негова усмивка ме прави безкрайно щастлива. В момента все още се наслаждавам на майчинството, което за мен е време, прекарано с малкия, без часовници, без ограничения, без бързане. Обичам пътуванията и природата.”

Силвия и Йоан

“Аз съм Силвия, а това е бебе Йоан, който тук е почти на годинка. Обичам природата, животните, хубавите книги и семейството си. Преди да родя майчинството ме плашеше, а сега се чудя защо съм го отлагала толкова дълго. Може би и бебеносенето допринесе за това. Усещането, детето ти да е сгушено в теб, да спи спокойно и да изучава света, е невероятно. Тази близост е незаменима.”

Елвира и Ваяна + Владимир

“Аз съм Елвира, майка на второкласник – Владимир и бебеносена от самото начало Ваяна на 2,6год. Обичам да танцувам, да чета, да се срещам с приятели и да пътувам. За разходки сред природата, бебеносенето е най-доброто решение. Вярвам, че времето, прекарано близо до бебето в първите му години, носи единствено позитиви.”

Кристина и Кристиан

“Аз съм Кристина, а този малък-голям прекрасен дивак е Кристиан на 2 години и 8 месеца. Обожавам да съм сред природата, да прекарвам времето със сина си и забавлявайки се да му показвам и да го запознавам със света около нас. Практикуваме заедно привързано родителство, дълго кърмене и бебеносене. Носих Криско активно до втората му годинка, сега след като е любител на движението и спорта се гушкаме в ергономичната раница, основно когато ходим на излети в планината заедно с групичка други бебеносещи майки и дечица, което е едно от любимите ни занимания. За мен бебеносенето е нормалният и спокоен начин на отглеждането на бебето, защото мястото на едно новородено и подрастващо бебе е до майчината гръд, усещайки топлината и аромата на най- важният, а именно майката. Бебеносенето е равно на връзка, любов, спокойствие, сигурност, удобство и мобилност.”


И една бонус снимка на Еми с шапката на Плами 🙂


Благодаря ви за вниманието. Следете блога, защото другата седмица освен последната част 3 от проекта, ще има и бонус блог пост с няколко трика и насоки как да снимате сами малките си слънца!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.