25 факта за мен

25 факта за мен

Снимка: Милена Великова.

Здравейте! Днес ставам на 25. Да, на четвърт век. И понеже така и не ви се представих подобаващо, днес реших да споделя 25 факта за мен, които (може би) не знаете.

Ето ги и тях:

1. Сияна е славянско име и означава “да сияе от хубост или радост, сияйна, красива.”

2. Овен съм.

3. Голям инат съм и обожавам, когато някой ми каже, че не мога да направя дадено нещо. Доставя ми удоволствие да им докажа, че грешат.

4. Имам арахнофобия (фобия от паяци).

5. Обожавам да смесвам сладки и солени храни като сирене и сладко или мед, например.

6. Вманиачена съм в тюркозения цвят. (Мисля, че си личи.)

7. Страстен последовател съм на принципите на привързаното родителство. Кърмя почти 2 годишната ми дъщеря, и ще я кърмя до естествено отбиване, т.е., докогато тя иска. Спим заедно, и двамата с мъжа ми я носим в слинг/ергономична раница от раждането ѝ, гушкаме я много (когато позволява, хаха) и т.н. За нас това е едиствения начин да я отглеждаме. Никога не съм си го представяла по друг начин. Горда съм с това и не ми пука особено какво мислят хората по въпроса. Целта ни е да отгледаме уверено и щастливо дете, което знае, че винаги може да разчита на нас. Малко се улях с писането по тази точка, но мога да говоря с часове по темата.

8. Обожавам майчинството. Винаги съм искала да съм майка. Това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало. 9. Раждането ми беше прекрасно. Нямам търпение да го направя пак. Мога да разкажа, ако имате желание 🙂

10. Искам поне 3 деца.

11. Обожавам да спя.

12. Много ми липсва дългата ми коса. Преди да родя Емилия беше до под дупето.

13. Аз съм плюшкин, който отчаяно се опитва да се превърне в минималист.

14. Винаги ми е студено. Винаги. Не знам защо се преместих да живея в държава, в която зимата трае 8 месеца..

15. Родена съм и отраснах в България, но от 5 години и половина живея в Англия.

16. Като малка мечтаех да стана археолог и да изкопавам фосили на динозаври. След това, като поотраснах малко, исках да стана моден дизайнер. В крайна сметка, сега работя като моден фотограф и ретушист. Има общо!

17. Интровертен ектроверт съм.

18. Завърших бакалавър фотография в Англия.

19. Това май почти никой не го знае. Никога не съм си купувала фотоапарат. В университета използвах тяхната техника, а фотоапаратът, който притежавам сега е втора употреба, подарък от приятелка. Всъщност изобщо не разбирам от фотоапарати. Но знам как да ги използвам, за да правя хубави снимки.

20. Мисля, че съм добра в снимането и наистина ми липсва понякога. Доста усърдно работих по портфолиото си докато бях в университета и като си гледам снимките ме наляга носталгия. 21. Преди си правех често артистични автопортрети. Трябва пак да започна.

a collage of self portraits
Някои от автопортретите от преди няколко години.

22. Лесно прихващам акценти. Много е досадно.

23. Обожавам цветя и всичко с цветни мотиви.

24. Не пия кафе. Никога не съм пила.

25. Но шоколад… него го обожавам!


Това беше едно трудно упражнение, но някакси успях да си изсмуча 25 факта от пръстите. Искате ли да знаете още нещо за мен? Питайте в коментарите 🙂 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.