Ревю на Kaya Eywa

Ревю на Kaya Eywa

Дисклеймър: Този пост е ревю на продукт. Раницата ми е предоставена от Kaya, но мнението ми за нея е искрено и лично мое. 


Kaya Eywa

След повече от половин година тестване на българската ергономична раница Kaya Eywa, мисля, че съм готова да споделя впечатленията си с вас.

През лятото на 2019 прекарах близо 2 месеца в България и имах възможността да наема раница Кая от Слингомания за двуседмичен тест. Честно казано, беше любов от пръв поглед. Затова много да се зарадвах като разбрах, че Кая си търсят представители. Пратиха ми раница за по-дълъг тест и ревю.

Kaya е българска марка ергономични носилки. Предлагат слингове, раници, дрехи за бебеносене. Моделът, който аз тествах е Eywa с десен “пера/feathers”. Вече предлагат по-нов модел Korra, с малки корекции и подобрения – по-широка платка, двойно регулиране под мишниците. Всички ергономични раници можете да видите на сайта им.

Плюсове на Kaya Eywa

Като цяло раницата покрива  почти всички критерии, по които се водя при избора на ергономична носилка. Направена е от тъкан слингов плат (250g), което я прави мека и удобна, платът следва извивката на гърба на детето. Води се подходяща от 4.5кг до 20кг, но е важно да уточня, че според официалните препоръки е добре бебето да има добър контрол над главата, врата и гърба си, преди да бъде носено в раница. Това се случва около третия-четвъртия месец. До тогава се препоръчва носене в еластичен или тъкан слинг. 

Регулируема на широчина и височина

Платката може да се регулира на височина с помощта на ремъци и на широчина с помощта на връзки, което я прави подходяща за по-дълъг период от време, защото расте с бебето ви. Дори бебешкия размер събира 3.5 годишно дете без да му висят краката от нея. (вижте снимката долу). Предлага се и в тодлър вариант.

Кърменето в нея е много лесно, само отпускам малко колана от страната, от която ще кърмя, след това затягам обратно. Катарамите са лесно подвижни, но стабилни и не се отпускат сами.

Тънки презрамки и колан

Kaya Eywa има тънки презрамки, юхуу! (В този пост обяснявам защо не харесвам дебели презрамки) Това означава, че мога да нося жилетка или яке върху нея, без да изглеждам странно.

Коланът е тънък, мек и скрит и не убива на тазобедрените стави и кръста. Води се тип “престилка”. Комплектът идва с торбичка в същия десен + смукалки.

Минуси на Kaya Eywa

Качулката

Основния минус на тази раница е козметичен – а именно качулката, която се закача с копчета, но много лесно се откопчава и има риск да се изгуби. Точно поради тази причина съм я свалила и не я ползвам, а понякога има нужда от нея.

Нещо специфично за раницата е, че трябва да се направи дълбока седалка, за да влезе хубаво бебето и да се изтегли хубаво панела по гърба му. Ако не я поставите правилно, ще имате усещането, че е прекалено малка/плитка. Като цяло платката леко ми късее, но Кари е много високо бебе още от раждането си и може би и това играе роля. Когато я наместя добре ѝ покрива гръбчето до врата.

Като цяло съм много доволна и нося Кари в Kaya Eywa редовно, само ми се искаше качулката да се закача по по-надежден начин, за да мога да я ползвам.

Ето и едно видео, в което показвам как слагам Кари в раницата отпред:

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.