Приключение в Hatton Adventure World

Приключение в Hatton Adventure World

Покрай честите пътувания напоследък изобщо не можех да намирам време и муза за блога. Мисля, че си е проличало вече – в онлайн пространството на Where Siya Shines настъпи почти гробна тишина, с изключение на няколко инстаграм поста от време на време. Истината е, че ми е страшно трудно да се организирам и да публикувам в реално време при подобна динамична атмосфера, и плюс липсата на муза това доведе до огромно количество непубликуван материал, който продължава да се трупа. Та аз още не съм публикувала нищо за Канада, за бога. Ходихме там ЮНИ!!! месец!

С малко побутване от Sprinkled by Nevena и High Heels Baking събрах сили и реших да отразя вчерашното ни приключение в близката ферма. Та, днес ще ви разкажа за него. А натрупалите се снимки и впечатления от Канада и България ще трябва да проправят своя път до wheresiyashines.com лека полека. Надявам се скоро. 

Много съм щастлива, че благодарение на Мария от La Martinia и онлайн семинара ѝ (за втори сезон четете тук), се запознах с Невена от Sprinkled by Nevena, която по някаква случайност се оказа, че живее в съседния град. Какъв е шансът? Започнахме да си ходим на гости и много се сближихме. Тя е супер лъчезарна, страстен градинар, виртуоз в кухнята и повелител на птички и катерички. Абе, светлокосата версия на Снежанка. Някои от интересите ни се припокриват, което ни отведе в Hatton Adventure World на лов за царевица и картофи.

Овце и лами пасат на воля в парка

Hatton Adventure World е парк с ниви, животни и забавления за деца, в близост до град Warwick. В зависимост от сезона са налични различни плодове и зеленчуци, които можеш да си береш сам и да си отнесеш вкъщи. Уикендите на септември са за царевица и картофи, а през октомври ще можем да берем тикви. За мен е изключително важно Емилия да знае от къде идва храната, която ядем, и затова подобна възможност не беше за изпускане. От много бързане да събера багажите и да тръгваме, забравих якето на дребната. Наложи се да импровизирам с моето яке 😀 Очаквахме, че ще трябва сами да си копаем картофите и се бяхме подготвили с ръкавици и стари дрехи, но когато стигнахме до входа на нивата ни обясниха, че те вече са изровени с трактор и ние само трябва да си ги оберем от земята. Предложиха ни найлонови торби, но ние си носихме собствени платнени, на което много се зарадваха. С бодра крачка тръгнахме към нивата на лов за съкровища. Картофите бяха два вида – червени и бели. Не знам точните сортове, а и забравихме да питаме. Еми доста се забавлява да ги събира и да ги прибира в торбата. Намерихме няколко картофа, приличащи на патета, които тя пожела да си прибере в нейната раница. Показах ѝ как изглежда растението на картофа, как никнат картофите, закачени за корените му, даже си прибрахме едно растение вкъщи, за да го разгледаме на спокойствие. След като напълнихме по една торба картофи, се отправихме към нивата с царевицата. Еми, разбира се, помагаше с брането. Обясних ѝ, че трябва да късаме само големите кочани, защото малките не са узрели още. После тя на всяко растение повтаряше: “Това гоямо, това ма’ко, не узяло!” Доволни от събраните зеленчуци, натоварихме торбите в количката и отидохме да видим и нахраним животните. В парка имаше кози, овце, кокошки, прасета, крави, лами, морски свинчета, патици, влечуги. От входа на парка купихме чашка с храна, която им давахме през специални отвори.

Еми с козичката
Мама праска кърми малките прасенца
Еми при морските свинчета

Еми с Невена и патетата

Определено останахме доволни от преживяването в Hatton Adventure World, и вероятно ще се върнем октомври месец 🙂Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.