Месец на Земята - Седмица 4

Месец на Земята - Седмица 4

Месец на Земята приключи и в днешния пост ще ви разкажа какви игри и занимания правихме по темите в последната седмица от предизвикателството. Не мога да повярвам, че се справих и издържах до края и съм много щастлива, че част от вас също се включиха.

Тук можете да видите седмица 1, 2 и 3.

Ден 22 – Земята

На 22-ри април отбелязахме деня на Земята за 50-та поредна година. За да отбележим празника, с Еми си направихме рисунка – апликация с оцветен ориз. Сензорно, творческо, образователно – всичко в едно.

Ден 23 – Ден и Нощ

За темата Ден и Нощ направих една игра, която се оказа прекалено лесна за Еми. Взех няколко плоски камъка и нарисувах половината с обекти, характерни за деня – слънце, облак, цвете, пеперуда, калинка), а другата половина с неща, характерни за нощта – бухал, луна, звезди, светулка, прилеп. Задачата на Еми беше да ги разпредели правилно на дневния и нощния фон, които подготвих.

Аз доста се забавлявах, докато ги правих, но Еми ги разпредели за по-малко от 30 секунди и след това загуби интерес. Oh well, няма как всичко, което ѝ предлагам, да ѝ допада и да ѝ задържа вниманието дълго време.

Ден 24 – Птици

За тема птици си пуснахме да гледаме двойка щъркели наживо от село Драгушиново. След това търсихме информация за щъркелите – колко яйца знасят, колко време мътят, с какво се хранят, как си правят гнездата.

Ден 25 – Енергия

В неуспешни опити за палене на огън с лупа, захранване на батерия от лимон и липса на вятър за задвижването на моторче премина ден 25 от нашето предизвикателство.

Ден 26 – Растения

През ден 26 главния герой беше Доматът, който беше засят от кофичките в Земята с помощта на Еми.

Ден 27 – Камък

Щяхме да рисуваме камъни, но понеже тази дейност я правихме за Ден и Нощ, измислих друго занимание. Аз събирам камъни и кристали от както се помня, та извадих колекцията и разгледахме различните по цвят и структура красоти. Говорихме си за вулканичните камъни, за различните кристали и скъпоценни камъни, за вкаменелостите.

Ден 28 – Гравитация

Кое ще падне по-бързо? Направихме няколко опита, за да разберем.

Ден 29 – Дъга

Направихме си дъга в градината. Как – можете да разберете в този пост.

Ден 30 – Бъдеще

Мислех да правим нещо с пчели, но ние постоянно говорим и четем за пчелите и се отказах. Затова пък ми дойде музата да споделя някои мисли за децата и бъдещето. Можете да ги прочетете в инстаграм поста по-долу.

Това предизвикателство беше много интересно за децата и за мен и се радвам, че някои от вас се включиха. Открих за себе си обаче, че публикуването в Инста всеки ден определено не е за мен – изтощих се много и в следващите седмици ще го давам по-бавно и със собствено темпо. Все повече затвърждавам убежденията си, че планираното структурирано публикуване не е за мен – не отразява мен като личност. Аз съм спонтанна, импулсивна, хаотична. Трудно ми е да изпълнявам графици, убиват креативността и желанието ми да изразявам себе си. Аз имам периоди, в които публикувам много и такива, в които съм тиха с дни и понякога седмици. Знам, че това влияе негативно на reach-a ми и много от вас не могат да виждат постовете ми по тази причина, но избирам да съм истинска и автентична, вместо да следвам маркетингови правила. Все пак това е личен блог и той е отражение на самата мен.

Благодаря ви за вниманието и за това, че ми се доверявате и следите това, което правя и споделям. Изключително благодарна съм. <3Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.