Когато трима станат четирима част II + разкриване на пола

Когато трима станат четирима част II  + разкриване на пола

Когато загубихме бебето май месец, нямах и представа, че по-малко от 3 седмици по-късно ще забременея отново.

В инстаграм и фейсбук вече споделих голямата новина, но тук в блога днес искам да ви разкажа какво и как се случи, а и мисля, че е време да разкрием пола!

Спонтанният аборт се случи на 22-ри май (иронията е, че тогава с Алекс празнувахме 8 години заедно..). На 30-ти май летяхме за Канада – пътуване, което бяхме планирали отдавна, и за което ще разкажа съвсем скоро. Обещавам! Преди да летим ходих на профилактичен преглед, на който ми казаха, че съм се изчистила напълно (без никакви интервенции) и няма от какво да се притеснявам, просто трябва да изчакам да ми се възстанови цикъла след 4 до 6 седмици, и можем да опитаме отново, ако желаем. Това ни зарадва, тъй като нямахме намерение да се отказваме.

Почивката в Канада мина страхотно – разгледахме Торонто, обикаляхме по горите, 3 седмици се изнизаха бързо-бързо. 

Няколко дни след като се върнахме, обаче, едната от вечерите в 2 през нощта, малко след като си легнахме, ме сряза корема. Остра, пронизителна болка, която траеше поне 15 минути! Никога не бях изпитвала подобна болка. Ревях със сълзи и не можех да мръдна. За щастие лека полека отмина и заспах. Разбира се, предвид скорошните събития реших да отида на лекар на следващия ден и да проверим дали няма нещо общо със спонтанния аборт. Дежурният лекар в поликлиниката ме прегледа и направи тест за бременност, който беше положителен. Това се очакваше в някаква степен, все пак беше напълно възможно да има остатъчни хормони все още. За всеки случай ме посъветваха да отида до спешното и да ме прегледат там. След още един положителен тест и ултразвук, който потвърди, че няма нищо останало в матката, ми взеха кръв, за да тестват hCG хормона и ми казаха да се върна след 2 дни за повторен тест. Повторният тест показа удвояване на хормона, което можеше да значи само едно нещо – бременност! Отидох пак за ехографски преглед, на който не се видя нищо – предположиха, че е много рано още и ме викнаха пак след 1 седмица, когато вече видяхме жълтъчното сакче <3

Оказа се, че в Канада, освен че си прекарахме страхотно, си направихме и бебе.

Малко след това пътувах за България, където ходих на 2 проследяващи прегледа и фетална морфология в 12-та седмица.

Беше много трудно да опазя новината от всички, а не ми се искаше да казвам на никого все още. Бях късметлийка с много малко гадене и като цяло почти изцяло липса на симптоми като за начална бременност. Гадеше ми се от месо и яйца, които избягвах, всичко друго ми беше ок. Не съм повръщала нито с една от трите бременности.

Днес вече съм в средата на 22-ра седмица и се чувствам добре. Още не мога да ям месо и яйца в чистата им форма, но замаскирани в храната са поносими. Държа да ги консумирам, за да си набавям необходимите Б-витамини и желязо. За витамините също смятам да пиша отделен пост, защото имам какво да споделя по темата.

В 20-та седмица бях на втората фетална морфология и там ме увериха, че бебето се развива чудесно, че си има всички крайници и органи. Чак след този преглед започнах да осъзнавам, че е реално и че се случва – ще си имаме второ бебе! <3 До този момент не смеех да се зарадвам, въпреки, че усещах ритници и коремът ми растеше с всеки изминал ден.

Казаха ни и какъв е пола, и сега е време да го споделя и с вас. В запитването ми в инстаграм 50% от вас гласуваха за момче, 50% за момиче.

За да го направим по-интересно, днес приготвих бананови кексчета, които напълних с цветен крем. С малко помощ от Еми ще ви издадат момче или момиче очакваме да се роди на пролет. Насладете се на сладките ѝ физиономии:

Ще си имаме още едно момиче <3

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.