Когато трима станат четирима, но после пак трима

Когато трима станат четирима, но после пак трима

От няколко седмици се каня да напиша поста за новата стая на Емилия. Истината е, че бях много изморена и изтощена, нямах муза. Причината беше.. бременност.

Подготвях този пост в очакване на момента, в който ще мога да споделя щастието си с вас. Заглавието му беше “Когато трима станат четирима.” Представях си как ще си направим готини снимки, ще покажа малко коремче.. Но уви, не е било писано. И заглавието се промени..

Последната седмица се случиха много неща, които подсказваха, че бременността не върви на добре, и за съжаление днес на прегледа ми потвърдиха, че вчера съм направила спонтанен аборт.

Пиша това, защото така го чувствам. 

Пиша това, защото 1 от всеки 4 бременности приключва по този начин.

Пиша това, защото за това не се пише. Нито се говори. 

Трудно ми е да пиша за това. И да мисля за това. Но когато се сблъскаш с нещо, което си си въобразявал наивно, че никога няма да се случи на ТЕБ, няма как да не мислиш за него. Тъжно ми е, че едно малко сърчице спря да бие преди да е имало шанс да порасне. Тъжно ми е, че Еми няма да стане кака по Коледа. Не знам как ще ѝ обясня, че мама вече няма бебе в корема си.

Но сякаш имах някакво предчувствие, далеч в подсъзнанието си. Така и не успях да се почувствам наистина бременна. Сякаш усещах, че нещо ще се случи.

Получаваме много подкрепа от семейството и близките ни и ще се справим. И ще опитаме пак след време. И ще си имаме друго бебе. Но засега.. си имаме една звездичка на небето, за която няма да забравим.

Снимка: Jeremy Perkins

 2 thoughts on “Когато трима станат четирима, но после пак трима”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.